Jednoduchý recept

Horské řezy s kávovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36081
Kategorie: Řezy

Ingredience

180 g Cukr moučkový
140 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Rum
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na plech
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Krém
200 g Cukr moučkový
150 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko plnotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Rum
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Poleva
250 g Cukr moučkový
5 polévková lžíce Káva turecká

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 181kJ
31% Sacharidy 111 g
40% Tuky 30 g
4% Sodík 75 mg
22% Bílkoviny 13 g

Horské řezy s kávovou polevou postup přípravy receptu:

1

Smícháme prosátý cukr, žloutky, důkladně utřeme, přidáme rum, vanilku, znovu utřeme, vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Po vychladnutí naplníme máslovým krémem, přelijeme kávovou polevou, rozkrájíme na řezy, dozdobíme zbytkem krému a vložíme do papírových košíčků.

3

Na krém smícháme v rendlíku mléko se žloutky, moukou a 50 g cukru, vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí. Mezitím utřeme máslo se zbytkem cukru, zamícháme do studeného krému, přidáme rum a vanilku.

4

Na polevu třeme cukr s horkou kávou tak dlouho, až vznikne hladká, tekutá hmota.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept