Jednoduchý recept

Třešňové koláčky s máslovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36083

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
70 g Cukr moučkový
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
100 g Marmeláda malinová
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
210 g Máslo čerstvé
250 g Třešně
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
1 ks Vejce slepičí
70 g Čokoláda hořká
Na plech
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
Krém
200 g Cukr moučkový
20 g Kakao
0,1 l Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 293kJ
23% Sacharidy 84 g
62% Tuky 46 g
1% Sodík 23 mg
18% Bílkoviny 10 g

Třešňové koláčky s máslovým krémem postup přípravy receptu:

1

Na vál nasypeme mouku, cukr, strouhanou čokoládu, kypřicí prášek, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a promícháme. Přidáme nasekané máslo, žloutek, vejce a válečkem vypracujeme těsto, na chladním místě necháme cca 15 minut odpočinout.

2

Poté těsto rozválíme na plát, vykrájíme koláčky, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Hotové koláčky spojíme vždy po dvou marmeládou, dozdobíme máslovým krémem a třešněmi.

3

Krém: rozmícháme v rendlíku mléko s vanilkou, žloutky, moukou a 50 g cukru. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí, následně necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru a kakaem, přidáme studený krém a důkladně promícháme. Vložíme do kornoutu s trubičkou a ozdobíme koláčky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept