Jednoduchý recept

Biskupský chlebíček s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36090

Ingredience

0,5 ks Citrony
140 g Cukr moučkový
10 g Cukr vanilka
50 g Dýně
50 g Mandle
120 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Rozinky tmavé
4 ks Vaječný bílek slepičí
100 g Vaječný žloutek sušený
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
16% Sacharidy 58 g
22% Tuky 17 g
3% Sodík 68 mg
24% Bílkoviny 13 g

Biskupský chlebíček s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Smícháme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a vanilku, třeme cca 15 minut do zhoustnutí. Poté přidáme nasekané mandle, rozinky a na kostičky nakrájenou, zavařenou dýni. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Formu na chlebíček vymažeme, vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 - 45 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a posypeme cukrem.

Poznámka

Podáváme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept