Jednoduchý recept

Biskupský chlebíček s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36091
Kategorie: Sladké chlebíčky

Ingredience

0,5 ks Citrony
70 g Cukr moučkový
30 g Hrozinky
30 g Mandle
70 g Máslo čerstvé
140 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Pomerančová kůra
30 g Rozinky tmavé
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
12% Sacharidy 43 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 55 mg
19% Bílkoviny 10 g

Biskupský chlebíček s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme v míse do pěny, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme cca 30 minut. Poté vmícháme sultánky, rozinky, nasekané mandle, na kostičky nakrájenou v cukru naloženou pomerančovou kůru, nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 45 - 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, posypeme cukrem a nakrájíme.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept