Jednoduchý recept

Mleté maso s pikantní zeleninovou směsí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36092

Ingredience

200 g Bambusové výhonky
5 ks Cibulka jarní
4 polévková lžíce Ocet rýžový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
4 polévková lžíce Omáčka ústřicová
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
5 ks Pepřový list
10 ks Shiitake houby
50 g Ucho Jidášovo
500 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 896 kcal
Kilojoule 3 749kJ
29% Sacharidy 104 g
57% Tuky 43 g
35% Sodík 693 mg
94% Bílkoviny 53 g

Mleté maso s pikantní zeleninovou směsí postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjeme a zbavíme zrníček. Houby šiitake s černými houbami namočíme, vypereme a potom nakrájíme na tenké proužky. Stejně tak papriky nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou jarní cibulku také drobně nakrájíme, lístky pepřovníku je nejlepší nakrájet na proužky.

2

Ve woku rozehřejeme část oleje a mleté maso v něm prudce opečeme. Po opečení maso vidličkou v pánvi rozmačkáme. Polijeme rýžovým octem, rybí omáčkou a odložíme stranou z pánve.

3

Papriku osmahneme ve zbytku oleje, přidáme bambusové výhonky a pokrájené houby. Krátce osmahneme a přidáme odložené mleté maso. Vše ochutíme ústřicovou omáčkou, ještě promícháme a krátce osmažíme.

4

Proužky lístků pepřovníku s nakrájenou jarní cibulkou vmícháme do směsi až nakonec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept