Mleté maso s pikantní zeleninovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso s pikantní zeleninovou směsí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Bambusové výhonky |
5 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Ocet rýžový |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
5 ks | Pepřový list |
10 ks | Shiitake houby |
50 g | Ucho Jidášovo |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 70g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 4,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Paprika žlutá, Shiitake houby, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Ucho Jidášovo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepřový list nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso s pikantní zeleninovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme a zbavíme zrníček. Houby šiitake s černými houbami namočíme, vypereme a potom nakrájíme na tenké proužky. Stejně tak papriky nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou jarní cibulku také drobně nakrájíme, lístky pepřovníku je nejlepší nakrájet na proužky. |
2 | Ve woku rozehřejeme část oleje a mleté maso v něm prudce opečeme. Po opečení maso vidličkou v pánvi rozmačkáme. Polijeme rýžovým octem, rybí omáčkou a odložíme stranou z pánve. |
3 | Papriku osmahneme ve zbytku oleje, přidáme bambusové výhonky a pokrájené houby. Krátce osmahneme a přidáme odložené mleté maso. Vše ochutíme ústřicovou omáčkou, ještě promícháme a krátce osmažíme. |
4 | Proužky lístků pepřovníku s nakrájenou jarní cibulkou vmícháme do směsi až nakonec. |