Vepřové kostičky s paprikou tří barev a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kostičky s paprikou tří barev a žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36094 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
10 ks | Pepřový list |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
600 g | Vepřová krkovička |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 414,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pasta Sambal Oelek, Solamyl - bramborový škrob, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepřový list nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kostičky s paprikou tří barev a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyté, osušené a naklepané vepřové maso nakrájíme na menší kostky. Tyto kostky zlehka obalíme ve škrobové moučce Solamyl. Žamiony očistíme, oloupeme a rozdělíme. Větší žampiony rozkrojíme na čtvrtky, menší na půlky. Vyprané, zrníček zbavené papriky nakrájíme také na menší kousky. |
2 | Nejprve prudce osmažíme ve woku kostky masa. Osmažené maso odložíme stranou pánve a potom prudce osmažíme papriku a žampiony. Smažíme tak dlouho, dokud se nezbavíme štávy, kterou pustí žampiony. Potom i tuto směs dáme stranou pánve. |
3 | Jako další budeme smažit česnek ve slupce, který mírně rozmáčkneme, aby měla směs správné aroma, přidáme maso, papriky, žampiony a ochutíme omáčkou hoisin a pastou sambal oelek. Ještě chvíli smažíme, můžeme trošku podlít vodou, chceme-li vytvořit šťávu. |
4 | Do hotové směsi můžeme až nakonec přimíchat na nudličky pokrájené listy pepřovníku. |