Jednoduchý recept

Makovec s vlašskými ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 36096

Ingredience

150 g Cukr krupice
50 g Cukr vanilka
20 g Kypřicí prášek do pečiva
150 ml Mléko polotučné
330 g Mouka pšeničná hladká
4 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Mák mletý
100 ml Olej slunečnicový
100 g Ořechy vlašské
60 ml Rum
3 ks Vejce slepičí
100 g Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 409kJ
16% Sacharidy 58 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 74 mg
16% Bílkoviny 9 g

Makovec s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej, rozmíchaný s mlékem a vejci, a mletý mák. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dno formy vyložíme pečicím papírem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Dáme stranou malou část jader vlašských ořechů. Větší část rozemeleme, smícháme s rumem a želatinou a vlijeme na těsto.

2

Koláč pečeme 30 minut. Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, pocukrujeme vanilkovým cukrem a zdobíme jádry zbylých vlašských ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept