Makovec s vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makovec s vlašskými ořechy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 36096 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr vanilka |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mák mletý |
150 ml | Mléko polotučné |
330 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Ořechy vlašské |
60 ml | Rum |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 306,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Rum, Vejce slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mák mletý, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makovec s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej, rozmíchaný s mlékem a vejci, a mletý mák. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dno formy vyložíme pečicím papírem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Dáme stranou malou část jader vlašských ořechů. Větší část rozemeleme, smícháme s rumem a želatinou a vlijeme na těsto. |
2 | Koláč pečeme 30 minut. Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, pocukrujeme vanilkovým cukrem a zdobíme jádry zbylých vlašských ořechů. |