Recept

Český švestkový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 36097

Ingredience

270 g Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
50 g Kypřicí prášek do pečiva
150 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
5 g Mouka pšeničná hrubá
285 g Máslo čerstvé
5 g Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí
500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
19% Sacharidy 67 g
36% Tuky 27 g
2% Sodík 38 mg
15% Bílkoviny 9 g

Český švestkový koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Utřeme vejce s cukrem do pěny, přidáme máslo (250 g) a mléko a zašleháme. Smícháme mouku s práškem do pečiva a dáme do ušlehané směsi. Těsto nalijeme na plech, uhladíme špachtlí a poklademe kompotovanými švestkami. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 50 minut, až koláč zezlátne a zpevní. Upečený koláč, ještě teplý, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept