Recept

Pikantní jehněčí s netradiční zeleninou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36102
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Kari pasta
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
300 g Květák
2 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
100 g Ořechy burské pražené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 253kJ
5% Sacharidy 18 g
52% Tuky 39 g
35% Sodík 693 mg
59% Bílkoviny 33 g

Pikantní jehněčí s netradiční zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso z jehněčí kýty opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na malé kousky a přidáme 1 lžíci kari pasty tandoori. Salátové okurky nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na růžičky a opláchneme pod tekoucí vodou.

2

Na polovině rozpáleného oleje v pánvi osmahneme maso. Po osmažení maso z pánve vyndáme.

3

Potom na zbytku oleje osmahneme zeleninu tak, aby květák byl dobře upečený a měl zlatavou barvu. Tuto zeleninovou směs ochutíme pastou tandoori a vrátíme zpět do pánve maso.

4

Vše dochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Nakonec na směs nasypeme nasekané burské ořechy a nakrájený koriandr.

Poznámka

Tandoori — ostrá indická pasta z kari, můžeme použít i v sypkém stavu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept