Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 36104
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

280 g Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový
250 g Paprika červená
150 g Paprika žlutá
3 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pesto
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
100 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
30 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
500 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 021kJ
3% Sacharidy 10 g
27% Tuky 20 g
17% Sodík 335 mg
16% Bílkoviny 9 g

Milánská terina postup přípravy receptu:

1

Velké špenátové listy spaříme 30 vteřin ve vroucí osolené vodě. Scedíme, opláchneme ve studené vodě a otřepeme. Formu na terinu vyložíme listy.

2

Lilek potřeme olejem a grilujeme ho 6–8 minut po každé straně. Upečeme a oloupeme papriky. Poloviny paprik nakrájíme na nudličky.

3

Zamícháme žervé, vejce, smetanu, strouhaný parmezán, pesto, pepř a sůl.

4

Dno formy pokryjeme trochou sýrového krému. Klademe vrstvy červených paprik, poloviny baklažánu, žlutých paprik, pak zbývající baklažán a červenou papriku a mezi každou vrstvu dáme vrstvu sýrovou. Zakončíme sýrem. Přehneme přes něj špenátové listy.

5

Terinu zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a zalijeme do poloviny vroucí vodou. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný. Vyjmeme jej z vody a necháme vychladnout, pak důkladně vychladíme v chladničce. Nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept