Míchaná vejce s lososem obložená chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná vejce s lososem obložená chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36106 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
500 g | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
40 g | Losos uzený |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
4 kávová lžička | Kaviár |
1 polévková lžíce | Kerblík |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 344,8mg |
Draslík | 471,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Losos uzený, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Kaviár, Kerblík, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Olej olivový, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná vejce s lososem obložená chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Plátky lososa nakrájíme na nudličky. V syrových vejcích rozmícháme pepř a sůl. Ochucená vejce za občasného míchání smažíme na pánvi a jakmile se srazí, přidáme k nim nudličky lososa. |
2 | Na teplé talíře naaranžujeme lososa, kterého obložíme vařenými kousky chřestu. Lososa i chřest zalijeme zálivkou a navrch poklademe míchanými vejci. Na závěr ozdobíme kaviárem. Podáváme teplé ozdobené nasekaným kerblíkem. |