Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36107
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

375 g Brokolice
375 g Mrkev kořen
10 ml Olej slunečnicový
15 g Pepř bílý
30 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
25 g Zázvor celý
375 g Celer bulvový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 522kJ
4% Sacharidy 13 g
198% Tuky 149 g
103% Sodík 2 g
12% Bílkoviny 7 g

Tříbarevná terina postup přípravy receptu:

1

Hrubě nastrouhanou mrkev a zázvor vaříme ve slané vodě až skoro doměkka (10–15 minut). Nastrouhaný celer vaříme ve slané vodě (8–10 minut) doměkka.

2

Růžičky brokolice vaříme 4 minuty ve slané vodě skoro doměkka.

3

Každý druh zeleniny zvlášť procedíme a opláchneme ve studené vodě. Formu na terinu lehce potřeme olejem.

4

Rozmixujeme brokolici s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Směs nalijeme do formy a uhladíme povrch. Rozmixujeme celer s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Nalijeme na brokolicovou vrstvu a uhladíme povrch.

5

Rozmixujeme mrkev, zázvor, 1 vejce, sůl a pepř v mixéru dohladka. Nalijeme na celerovou vrstvu a uhladíme povrch.

6

Alobal potřeme olejem a formu přikryjeme. Formu vložíme do pekáče a zalijeme do poloviny vodou. Pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný.

7

Formu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Důkladně vychladíme v chladničce, pak vyklopíme a nakrájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept