Jednoduchý recept

Conchiglie alla marinara

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36108

Ingredience

120 g Cibule
125 g Garnát obecný
2 polévková lžíce Olej olivový
125 g Olihně
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
5 g Sůl
500 g Těstoviny Conchiglie
2,5 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
60 g Žampiony čerstvé
1 šálek Smetana ke šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 850kJ
22% Sacharidy 81 g
33% Tuky 25 g
36% Sodík 722 mg
51% Bílkoviny 29 g

Conchiglie alla marinara postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, mírně smažíme minut, občas zamícháme, až změkne, ale nezbarví se.

3

Vlijeme víno a vaříme, průběžně promícháváme, až zbudou v pánvi asi 2 lžíce tekutiny. Přidáme nakrájené olihně a vaříme 1 minutu, pak přidáme houby a vaříme, průběžně promícháváme, další 2 minuty. Přidáme vařené nakrájené garnáty, šlehačku a polovinu petržele a prohřejeme.

4

Těstoviny důkladně procedíme a přidáme je k mořské směsi, dobře je zamícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a servírujeme ozdobené zbývající nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept