Conchiglie alla marinara - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie alla marinara
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36108 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
125 g | Garnát obecný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Olihně |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Conchiglie |
125 ml | Víno bílé |
2,5 l | Voda pitná |
60 g | Žampiony čerstvé |
1 šálek | Smetana ke šlehání |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 137,2mg |
Draslík | 341,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 11,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olihně, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie alla marinara postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, mírně smažíme minut, občas zamícháme, až změkne, ale nezbarví se. |
3 | Vlijeme víno a vaříme, průběžně promícháváme, až zbudou v pánvi asi 2 lžíce tekutiny. Přidáme nakrájené olihně a vaříme 1 minutu, pak přidáme houby a vaříme, průběžně promícháváme, další 2 minuty. Přidáme vařené nakrájené garnáty, šlehačku a polovinu petržele a prohřejeme. |
4 | Těstoviny důkladně procedíme a přidáme je k mořské směsi, dobře je zamícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a servírujeme ozdobené zbývající nasekanou petrželkou. |