Zapečené uzené maso s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené uzené maso s chřestem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36109 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
250 g | Chřest zelený |
150 g | Hrášek |
200 g | Kedlubna |
20 g | Máslo čerstvé |
250 g | Moravské uzené maso |
250 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
7 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 78,3mg |
Draslík | 665,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrášek, Kedlubna, Strouhanka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené uzené maso s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso a brambory ve slupce uvaříme. Zeleninu — chřest, kedlubnu a mrkev — očistíme, nakrájíme na plátky nebo kostičky a povaříme v masovém vývaru, když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní hrášek a vývar se zeleninou ochutíme solí a pepřem. |
2 | Pekáč s vysokým okrajem nebo širokou ohnivzdornou mísu vytřeme nebo vylejeme máslem a vysypeme strouhankou. Do takto připravené mísy nebo pekáče rozložíme uzené maso, na které navrstvíme zeleninu, potom vše podlijeme trochou vývaru z masa a zeleniny a posypeme strouhaným sýrem. |
3 | V předehřáté troubě na 200 °C pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme horké. |