Bílé broskve se šampaňským želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé broskve se šampaňským želé
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3611 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
3 ks | Broskve |
110 g | Cukr krupice |
750 ml | Víno šumivé (sekt) |
3 kávová lžička | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 171,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé broskve se šampaňským želé postup přípravy receptu:
1 | Želatinu rozmícháme ve dvou lžících růžového sektu a necháme nabobtnat. |
2 | Zbylý sekt zahřejeme s cukrem až se rozpustí, vaříme jednu minutu. Odstavíme a vmícháme želatinu. |
3 | Bílé broskve nakrájíme na dílky, dáme do zavařovací sklenice o |
4 | objemu 1 1/4l a zalijeme směsí. Můžeme také rozdělit do šesti |
5 | pohárů a nechat vychladit. |
6 | Podáváme jako dezert. |