Jednoduchý recept

Námořnické špagety

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36111
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
3 g Chilli koření mleté
120 g Cibule
600 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Špagety
5 g Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 859kJ
30% Sacharidy 108 g
11% Tuky 8 g
56% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Námořnické špagety postup přípravy receptu:

1

Mušle vyjmeme za skořápek, přičemž čtyři mušle odložíme na ozdobení. Zbylé mušle nakrájíme na kousky velikosti sousta a uložíme ve vlastní šťávě.

2

Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek

3

a mírně smažíme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Přidáme chilli koření a mícháme ještě asi 1 minutu.

4

Vložíme rajčata, víno, podle chuti sůl a pepř a přivedeme znovu k varu. Mírně vaříme nepřikryté 15 minut, až směs zhoustne.

5

Uvaříme špagety dle návodu. Scedíme a potom promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Rozdělíme na nahřáté talíře.

6

Do směsi dáme petrželku a vnitřek mušlí i se šťávou a vaříme 2 minuty.

7

Ochutnáme, potom nalijeme omáčku na špagety. Ozdobíme mušlemi ve skořápkách a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept