Tagliatelle s garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s garnáty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36114 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
400 g | Garnát obecný |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
375 g | Rajčata |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 240,4mg |
Draslík | 538,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s garnáty postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a smažíme mírně 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Vložíme nakrájené houby a zvýšíme teplotu. Mícháme asi 5 minut. |
2 | Přidáme rajčata, okořeníme podle chuti a mírně podusíme odkryté asi 20 minut nebo do zhoustnutí. |
3 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu. |
4 | K rajčatům přidáme vařené oloupané garnáty, smetanu a mírně vaříme asi 2 minuty, až jsou garnáti prohřátí. Okořeníme podle chuti. |
5 | Těstoviny důkladně procedíme a rozdělíme na nahřáté talíře. Na těstoviny upravíme garnátovou směs, ozdobíme petrželkou |
6 | a ihned podáváme. |