Jednoduchý recept

Tagliatelle s garnáty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36114

Ingredience

120 g Cibule
400 g Garnát obecný
40 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
375 g Rajčata
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
500 g Těstoviny Tagliatelle
1 stroužek Česnek
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 432kJ
28% Sacharidy 102 g
33% Tuky 25 g
64% Sodík 1 g
81% Bílkoviny 46 g

Tagliatelle s garnáty postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a smažíme mírně 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Vložíme nakrájené houby a zvýšíme teplotu. Mícháme asi 5 minut.

2

Přidáme rajčata, okořeníme podle chuti a mírně podusíme odkryté asi 20 minut nebo do zhoustnutí.

3

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu.

4

K rajčatům přidáme vařené oloupané garnáty, smetanu a mírně vaříme asi 2 minuty, až jsou garnáti prohřátí. Okořeníme podle chuti.

5

Těstoviny důkladně procedíme a rozdělíme na nahřáté talíře. Na těstoviny upravíme garnátovou směs, ozdobíme petrželkou

6

a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept