Jednoduchý recept

Hovězí maso s dýní

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36116

Ingredience

15 g Badyán
1 kg Dýně
500 g Hovězí svíčková
10 g Kokos strouhaný
5 špetka Koriandr mletý
8 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
1 polévková lžíce Omáčka rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 550kJ
6% Sacharidy 20 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 252 mg
55% Bílkoviny 31 g

Hovězí maso s dýní postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme hovězí maso, které opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky nebo proužky. Dýni oloupeme a vyjmeme malou dužinu s jádry. Je-li dýně mladá, nemusí se loupat, její kůra je měkká. Zbylou dužinu z dýně nakrájíme na silnější hranolky, které promísíme s badyánem (5 tobolek) a koriandrem. Toto koření vhodně doplňuje jemně oříškovou chuť dýně.

2

Na rozpálený olej vložíme hranolky dýně a osmahneme. Nesmíme ji smažit dlouho, aby nezhnědla a nerozpadla se. Musí mít jenom zlatavou barvu. Potom ji vyndáme ven z pánve.

3

Dále budeme v pánvi smažit maso. Maso smažíme zprudka, potom přidáme rybí a kari omáčku (hoisin).

4

Vrátíme do pánve k masu zpět dýni, vše smícháme a sypeme kokosem.

Poznámka

Používáme muškátovou dýni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept