Jednoduchý recept

Pohanková kaše se slaninou - černidlo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36117

Ingredience

60 g Anglická slanina
1 ks Cibule
250 g Pohanka
1 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná
60 g Špek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 781kJ
13% Sacharidy 45 g
30% Tuky 23 g
16% Sodík 326 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pohanková kaše se slaninou - černidlo postup přípravy receptu:

1

Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 5.5 dl vody, přidáme sůl, očištěnou 1 celou cibuli s hnědou slupkou a pomalu dusíme přibližně 20-25 minut. Pokud by bylo potřeba, během dušení vodu můžeme dolít, přibližně 0.5 dl.

2

Mezitím pokrájíme špek a anglickou slaninu na kostičky. Očistíme ještě jednu cibuli a pokrájíme ji nadrobno.

3

V pánvi rozpustíme špek, přidáme anglickou slaninu s cibulí a osmažíme je dozlatova.

4

Z pohankové kaše vyjmeme uvařenou cibuli, podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře, polijeme slaninou s cibulí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept