Jehněčí maso pěti vůní se šalotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso pěti vůní se šalotkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36119 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr palmový |
500 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
300 g | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 100,2mg |
Draslík | 284,7mg |
Vláknina | 644,0mg |
Vitamín A | 337,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Jehněčí maso, Koření pěti vůní, Ocet rýžový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso pěti vůní se šalotkou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Maso vložíme do omáčky hoisin. Šalotku omyjeme, očistíme a podélně nakrájíme. |
2 | Na 2 lžících rozehřátého oleje nejprve osmažíme šalotku, kterou posypeme kořením pěti vůní. Potom osmaženou šalotku vyndáme ven z pánve. |
3 | Jako další osmažíme na zbylém oleji jehněčí maso. Nejdříve na olej nasypeme zkaramelizovat palmový cukr, potom přidáme maso a krátce osmahneme. Nakonec do směsi vrátíme zpět osmaženou šalotku, okyselíme rýžovým octem a přisypeme drobně nakrájený koriandr. Ještě krátce prohřejeme. Směs musí mít výbornou sladkokyselou chuť. |