Labna z řeckého jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labna z řeckého jogurtu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 36123 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
600 ml | Řecký jogurt |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Labna z řeckého jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Řecký jogurt v míse osolíme a dobře rozmícháme. Vložíme do čistého plátěného nebo gázového šátku. Cípy svážeme k sobě a obtočíme provázkem, aby vznikl raneček. |
2 | Raneček s jogurtem zavěsíme nad mísu a nejméně 12 hodin necháme zvolna odkapávat syrovátku. |
3 | Labnu vyjmeme z ranečku a vytvarujeme do bochánku. |
4 | Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami a můžeme doplnit opečenými chlebovými plackami. |