Jednoduchý recept

Tagliatelle na hříbkách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36124
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
250 g Hříbky čerstvé
45 g Máslo čerstvé
3 g Muškátový oříšek
3 g Pepř černý mletý
300 g Smetana 33% (šlehačka)
90 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
90 g Sýr Provolone
500 g Tagliatelle
1 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 903 kcal
Kilojoule 3 779kJ
27% Sacharidy 99 g
60% Tuky 45 g
39% Sodík 774 mg
50% Bílkoviny 28 g

Tagliatelle na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vařící vodě podle návodu.

2

Zatím rozehřejeme ve velké pánvi máslo, přidáme drcený česnek

3

a mícháme 1 minutu. Vložíme nakrájené houby a mícháme ještě 2 minuty. Nalijeme smetanu a podusíme 2-3 minuty. Doplníme a zahustíme vejcem.

4

Těstoviny scedíme, přidáme je k směsi s vejcem, promícháme a dobře prohřejeme. Přidáme špenát, strouhaný sýr, citronovou šťávu, muškátový oříšek a podle chuti pepř a vše dobře zlehka rozmícháme s těstovinami. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept