Jednoduchý recept

Tagliatelle Amatriciana

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36130
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

5 stroužek Česnek
10 g Chilli paprička
4 polévková lžíce Olej olivový
5 g Oregano sušené
160 g Paprika červená
160 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Rajčata
80 g Slanina vepřová
5 g Sůl
500 g Tagliatelle
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 694kJ
28% Sacharidy 101 g
25% Tuky 18 g
35% Sodík 710 mg
37% Bílkoviny 21 g

Tagliatelle Amatriciana postup přípravy receptu:

1

Papriky překrojíme na půlky, osmažíme je a oloupeme. Nakrájíme je na tenké nudličky.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava. Přidáme červenou a zelenou papriku a chilli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme česnek a upravujeme ještě 1 minutu.

3

Vložíme nakrájená oloupaná rajčata a petržel a podusíme 3 minuty do zhoustnutí. Pánev sejmeme z plamene a přidáme podle chuti oregano, sůl a pepř.

4

Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci podle návodu.

5

Scedíme je, přidáme omáčku a promícháme ji s těstovinami. Posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept