Recept

Jihočeský borůvkový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3614

Ingredience

143 g Borůvky
225 g Cukr krupice
164 g Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
400 ml Mléko polotučné
425 g Mouka polohrubá
170 g Mouka pšeničná hrubá
125 g Máslo čerstvé
200 ml Olej stolní
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 896kJ
24% Sacharidy 88 g
46% Tuky 34 g
2% Sodík 35 mg
19% Bílkoviny 11 g

Jihočeský borůvkový koláč postup přípravy receptu:

1

Nejprve ušleháme vejce s cukrem. Přidáme polohrubou mouku, kypřicí prášek, mléko a olej a vypracujeme těsto.

2

Troubu předehřejeme na 200C.

3

Utvoříme drobenku z krystalového cukru, hrubé mouky a másla.

4

Plech vymažeme a vysypeme, rozprostřeme těsto, nasypeme omyté borůvky a nakonec posypeme drobenkou.

5

Koláč pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept