Recept

Ricotta zapečená s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36140
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 ml Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
7 ks Rajčata Cherry
250 g Ricotta
0,5 kávová lžička Sůl
15 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 946kJ
1% Sacharidy 4 g
26% Tuky 19 g
8% Sodík 164 mg
10% Bílkoviny 6 g

Ricotta zapečená s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčátka omyjeme a jedno ponecháme stranou na ozdobu. Zbylá rajčata rozkrojíme na poloviny a urovnáme řeznou plochou navrch do pekáčku vymazaného olejem. Pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. Rajčátka pečeme v silně vyhřáté troubě 7-10 minut, dokud se nezačnou rozpadat.

2

Do trouby pod gril vložíme omytou a osušenou papriku a pečeme ji 5 minut. Potom vložíme do mikrotenového sáčku a po zchladnutí sloupneme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na proužky.

3

Bochánek ricotty vodorovně rozkrojíme a spodní polovinu vložíme řeznou stranou navrch do zapékací misky. Osolíme, opepříme a poklademe proužky papriky a pečenými rajčátky. Vrstvy mírně zmáčkneme, pokapeme olejem a navrch položíme jako klobouček horní polovinu ricotty. Posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

4

Hotový předkrm ozdobíme rozkrojeným rajčátkem, opepříme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept