Fonduta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fonduta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36142 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Karotka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř bílý |
175 g | Polenta |
175 g | Sýr Fontina |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1240 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 343,5mg |
Draslík | 655,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 208,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Karotka, Pepř bílý, Polenta, Sýr Fontina, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fonduta postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme polentu s 240ml vody a směs vlijeme do hrnce s 1l vroucí vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut do zhoustnutí. Snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme ještě 5 minut. Odstavíme z plotny. |
2 | V horké vodní lázni rozpustíme v misce máslo, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, přilijeme mléko a mícháme. Přidáme žloutky a vymícháme hladkou omáčku, kterou podle chuti opepříme. |
3 | Uvařenou polentu upravíme na talíře a uprostřed každé porce vyhloubíme důlek. Důlky naplníme sýrovou omáčkou. |
4 | Pokrm doplníme omytými baby karotkami. |