Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36142
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

8 ks Karotka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Mléko plnotučné
1 špetka Pepř bílý
175 g Polenta
175 g Sýr Fontina
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1240 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 311kJ
14% Sacharidy 51 g
41% Tuky 31 g
53% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Fonduta postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme polentu s 240ml vody a směs vlijeme do hrnce s 1l vroucí vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut do zhoustnutí. Snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme ještě 5 minut. Odstavíme z plotny.

2

V horké vodní lázni rozpustíme v misce máslo, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, přilijeme mléko a mícháme. Přidáme žloutky a vymícháme hladkou omáčku, kterou podle chuti opepříme.

3

Uvařenou polentu upravíme na talíře a uprostřed každé porce vyhloubíme důlek. Důlky naplníme sýrovou omáčkou.

4

Pokrm doplníme omytými baby karotkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept