Zapékané brambory s mletým masem a cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory s mletým masem a cuketou
Zapékané brambory s mletým masem a cuketou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36147 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
500 g | Cuketa |
250 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
250 g | Salám Gothajský |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
4,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 322,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 520,4mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 11,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cuketa, Hovězí maso mleté, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Salám Gothajský, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané brambory s mletým masem a cuketou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Vaříme je přibližně 20 minut. Uvařené brambory scedíme, vychlazené oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Omyjeme cuketu, pokrájíme na kolečka, dáme na mísu, lehce osolíme z každé strany (asi 1 lžička) a necháme vypotit. |
3 | Očištěné cibule a česnek pokrájíme nadrobno. Měkký točený salám sloupneme a pokrájíme na kolečka. V misce vyšleháme vajíčka se smetanou, bílým pepřem a solí (1/2 lžičky). Tvrdý sýr nastrouháme. Zralá rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka. |
4 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a zpěníme ji dorůžova. Na cibuli přidáme mleté maso, 1-1.5 lžičku soli (podle chuti), majoránku, červenou papriku, pepř a chilli. Směs za stálého míchání opékáme dozlatova, přimícháme rajčatový protlak, 0.5 dl vody a pod pokličkou dusíme 5-8 minut. |
5 | Zapékací mísu vytřeme olejem (2 lžíce). Na dno dáme vrstvu brambor, které osolíme (1 lžička) a posypeme kmínem. Na brambory rozložíme vrstvu mletého masa, na ni dáme vrstvu salámu, pak vrstvu cukety (přebytečnou vodu z cuket jsme slili). Vše zalijeme rozšlehanými vejci, zasypeme sýrem a dáme do předehřáté trouby péct. Pekáč zakryjeme a pokrm pečeme přibližně 45 minut dozlatova. |
6 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |