Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36149
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
175 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
450 g Špagety
2 kávová lžička Sůl
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
150 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 918 kcal
Kilojoule 3 843kJ
27% Sacharidy 96 g
54% Tuky 40 g
60% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Špagety po římsku postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájenou pancettu a opékáme ji asi 5 minut. Podlijeme vínem, které svaříme na polovinu.

2

Do základu vmícháme rajčata a zvolna povaříme 15 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme.

3

V dostatečném množství osolené vody uvaříme špagety, scedíme a vmícháme do omáčky. Pokrm dobře promícháme a podle potřeby přisolíme.

4

Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept