Zapečené broskve s křupavou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené broskve s křupavou drobenkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 3615 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
8 ks | Broskve |
120 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
4 polévková lžíce | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 560,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Mandle, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené broskve s křupavou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Broskve pokrájíme na dílky, dáme do zapékací nádoby, přidáme cukr a vanilku. |
2 | Mouku, dvě lžíce cukru a máslo zpracujeme na drobenku, přisypeme kokos a sekané mandle. |
3 | Směsí posypeme broskve a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut. |
4 | Podáváme horké se zakysanou smetanou nebo zmrzlinou. |