Recept

Barkus - bramboráky z Mokřavy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36150

Ingredience

1 kg Brambory
1 polévková lžíce Kmín celý
1,5 polévková lžíce Majoránka
1,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Pšeničná krupice
0,8 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 785kJ
20% Sacharidy 73 g
12% Tuky 9 g
22% Sodík 437 mg
29% Bílkoviny 16 g

Barkus - bramboráky z Mokřavy postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme a necháme asi 5 minut odstát. Pak z nich odlijeme přebytečnou vodu. Přidáme k nim krupici, hodně majoránky a kmínu, pepř, vejce, česnek a sůl podle chuti.

2

Vypracujeme polotuhé těsto. V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabereme malou naběračkou a pokládáme na olej. Stěrkou těsto rozetřeme na placku a smažíme dozlatova z každé strany.

3

Takto usmažíme všechny placky. Podáváme je horké, i jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept