Barkus - bramboráky z Mokřavy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barkus - bramboráky z Mokřavy
Barkus - bramboráky z Mokřavy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36150 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1,5 polévková lžíce | Majoránka |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Pšeničná krupice |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 249,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barkus - bramboráky z Mokřavy postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme a necháme asi 5 minut odstát. Pak z nich odlijeme přebytečnou vodu. Přidáme k nim krupici, hodně majoránky a kmínu, pepř, vejce, česnek a sůl podle chuti. |
2 | Vypracujeme polotuhé těsto. V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabereme malou naběračkou a pokládáme na olej. Stěrkou těsto rozetřeme na placku a smažíme dozlatova z každé strany. |
3 | Takto usmažíme všechny placky. Podáváme je horké, i jako hlavní jídlo. |