Telecí maso nadívané šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso nadívané šunkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36154 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
120 g | Máslo bylinkové |
8 g | Sůl |
1200 g | Telecí kýta |
Na nádivku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
20 g | Sádlo škvařené |
30 g | Slanina vepřová |
6 g | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 224,4mg |
Draslík | 806,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 47,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Telecí kýta, Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso nadívané šunkou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájený rohlík v míse namočíme do mléka, přidáme nasekanou slaninu a šunku, vmícháme vejce, sůl, pepř a nakonec cibuli nasekanou nadrobno, kterou jsme usmažili na rozpáleném sádle. |
2 | Maso rozřízneme na plát, osolíme, oepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a rozprostřeme připravenou nádivku. Svineme do rolády, pevně ovážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme do pekáče, na jehož dno jsme pokladli plátky másla. Roládu osolíme na povrchu, potřeme máslem, podlijeme vodou a přikrytou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, často poléváme vypečenou šťávou. |
3 | Hotovou roládu zbavíme síťky, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Před podáváním znovu prohřejeme. |