Omelety plněné zeleninovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety plněné zeleninovou nádivkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36155 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
750 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nádivka | |
---|---|
200 g | Klobása uzená |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 258,1mg |
Draslík | 615,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Klobása uzená, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety plněné zeleninovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Do mouky po částech vmícháváme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Mouku s mlékem a žloutky vymícháme do hladkého těsta, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, které zbyly po žloutcích. Žloutky rozšleháme v mléce. |
2 | Z těsta, které necháme aspoň 15 minut odpočinout upečeme čtyři omelety, které naplníme nádivkou z chřestu a žampiónů. Omelety s nádivkou podáváme horké. |
3 | Nádivka: |
4 | Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na malé jemné kostičky. Plátky žampiónů orestujeme na másle, přidáme k nim jemné kousky klobásy, smetanu. Podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme 10 minut. Směs nakonec zahustíme dvěma lžičkami škrobové moučky. |