Jednoduchý recept

Omelety plněné zeleninovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36155
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

750 g Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
1 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Nádivka
200 g Klobása uzená
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 567kJ
6% Sacharidy 22 g
32% Tuky 24 g
14% Sodík 272 mg
38% Bílkoviny 22 g

Omelety plněné zeleninovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Do mouky po částech vmícháváme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Mouku s mlékem a žloutky vymícháme do hladkého těsta, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, které zbyly po žloutcích. Žloutky rozšleháme v mléce.

2

Z těsta, které necháme aspoň 15 minut odpočinout upečeme čtyři omelety, které naplníme nádivkou z chřestu a žampiónů. Omelety s nádivkou podáváme horké.

3

Nádivka:

4

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na malé jemné kostičky. Plátky žampiónů orestujeme na másle, přidáme k nim jemné kousky klobásy, smetanu. Podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme 10 minut. Směs nakonec zahustíme dvěma lžičkami škrobové moučky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept