Telecí pečeně na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně na česneku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36158 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 129,1mg |
Draslík | 602,4mg |
Vláknina | 981,3mg |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Telecí pečeně na česneku postup přípravy receptu:
1 | Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme a sbalíme do rolády, svážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku. |
2 | Na pekáči rozpálíme sádlo, roládu do něj vložíme a opečeme ze všech stran do červena. Přidáme další rozpuštěné sádlo, osolíme na povrchu, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na 1 hodinu. Během pečení podléváme a roládu otáčíme. |
3 | Asi v polovině pečení přidáme na pekáč nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a maso dopečeme doměkka. |