Jednoduchý recept

Beskydské zapékané brambory s vepřovým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36160

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Feferony
200 g Houby nakládané
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
200 g Hříbky čerstvé
3 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín drcený
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata
200 g Sýr Čedar
3 kávová lžička Sůl
400 g Vepřové maso mleté
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 305kJ
14% Sacharidy 50 g
66% Tuky 49 g
65% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 40 g

Beskydské zapékané brambory s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a uvaříme je ve slupce. Uvařené scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Pokrájené brambory dáme do mísy, osolíme je (1 lžička), posypeme kmínem a lehce promícháme.

2

Očistíme čerstvé hříbky, omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Malé 2 feferonky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a drobně je nasekáme. Tvrdý sýr nastrouháme.

3

Rajčata omyjeme, pokrájíme na kolečka a dáme je do mísy. Posypeme je oreganem, cukrem a solí (0.5 lžičky) a rajčata promícháme.

4

V pánvi rozpálíme olej 4 lžíce, na kterém zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, promícháme a přidáme mleté vepřové maso. Vše ochutíme solí (1.5 lžičky), pepřem, drceným kmínem, přimícháme feferonky a smažíme za stálého promíchávání asi 5-7 minut. Ke směsi přimícháme hořčici s kečupem, promícháme s 1/2 pokrájených rajčat a pod pokličkou dusíme přibližně dalších 5 minut.

5

Zapékací mísu vymažeme olejem (2 lžíce), na dno dáme polovinu pokrájených brambor, na brambory rozložíme masovou směs, na ni dáme kolečka rajčat, polovinu nastrouhaného sýru, druhou polovinu brambor a vše posypeme druhou polovinou sýru.

6

V předehřáté troubě brambory zapékáme přibližně 20 minut, když sýr a okraje mají zlatou barvu, brambory jsou hotové. Zapékáme při 200°C.

7

Zapečené brambory podáváme horké, ke každé porci přidáme nakládané sladkokyselé hříbky nebo směs hub.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept