Treska smažená na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska smažená na zázvoru
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36161 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
4 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
675 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 62,4mg |
Draslík | 861,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Ocet vinný, Olej arašídový (podzemnicový), Zázvor mletý, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pórek, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska smažená na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme mletý zázvor a solamyl. Přidáme pokrájené rybí maso na kostky a promícháme ve směsi, aby se obalily. |
2 | Rozehřejeme v předehřátém woku olej, přidáme zázvor, pokrájený pórek a smažíme 1 minutu. Přidáme obalené rybí kostky a smažíme 5 minut za častého míchání. Přidáme sójovou omáčku, vinný ocet, sherry, cukr, citronovou šťávu a vaříme 4 minuty. |
3 | Okamžitě podáváme. |