Bramborové knedlíky s meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky s meruňkami
Bramborové knedlíky s meruňkami
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36162 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
50 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
50 g | Mák mletý |
100 g | Máslo jihočeské |
500 g | Meruňky |
1 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 186,5mg |
Draslík | 678,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Meruňky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mák mletý, Máslo jihočeské, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky s meruňkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou uvaříme brambory ve slupce, scedíme, necháme vychladnout a studené je na struhadle nastrouháme. |
2 | Na vál prosejeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, vyklepneme celé vejce, mléko, sůl a rukama vypracujeme středně tuhé a nelepivé těsto, které rozválíme a plníme na půl rozdělenými meruňkami. Okraje těsta dobře spojíme. |
3 | V hrnci ve vařící vodě knedlíky povaříme 8 minut. Když vyplavou nahoru, tak jsou uvařené. Na pánvičce roztopíme a zahřejeme máslo. |
Poznámka
Servírujeme teplé na teplém talíři, posypané mákem, cukrem a polité zahřátým máslem.