Rybí placičky pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí placičky pikantní
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36164 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
450 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
225 g | Pstruh |
75 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Treska aljašská |
4,3 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 53,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Jogurt bílý, Olej slunečnicový, Pažitka, Pstruh, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí placičky pikantní postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a na kostky pokrájené brambory dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, poté scedíme a rozmačkáme. |
2 | Do kastrolku dáme plátky ryb s rybím vývarem a bobkovým listem. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Plátky ryb poté vyndáme, dáme do mísy a rozebereme maso na vrstvičky. Kůži vyhodíme. Promícháme rybí maso s rozmačkanými brambory, jogurtem, solí, pepřem a pažitkou. Necháme vychladnout, přikryjeme a v lednici necháme 60 minut. |
3 | Na talíř nasypeme strouhanku. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme placku, obalíme z obou stran ve strouhance. |
4 | Pánev potřeme olejem a osmahneme na něm placičky 6 minut po každé straně. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Pstruh a treska plátky.