Jednoduchý recept

Makarony alla Carbonara

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36166

Ingredience

3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
125 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
500 g Špagety, Makarony
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 969 kcal
Kilojoule 4 056kJ
27% Sacharidy 98 g
60% Tuky 45 g
72% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 40 g

Makarony alla Carbonara postup přípravy receptu:

1

Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.

2

Nudličky slaniny dáme na pánev a mírně zahříváme 7 minut, až začne pouštět tuk, potom zvýšíme teplotu. Přidáme česnek a škvaříme, až je slanina křupavá.

3

Do mísy rozklepneme vejce. Nalijeme je na slaninu s česnekem. Přidáme smetanu, parmezán, osolíme a opepříme. Mícháme zvolna dohusta.

4

Těstoviny scedíme a vrátíme je do nádoby po vaření. Ihned je promícháme s míchanými vejci se smetanou.

5

Podáváme zdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept