Makarony alla Carbonara - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony alla Carbonara
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36166 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
150 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
125 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 333,3mg |
Draslík | 518,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 282,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Slanina vepřová, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony alla Carbonara postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. |
2 | Nudličky slaniny dáme na pánev a mírně zahříváme 7 minut, až začne pouštět tuk, potom zvýšíme teplotu. Přidáme česnek a škvaříme, až je slanina křupavá. |
3 | Do mísy rozklepneme vejce. Nalijeme je na slaninu s česnekem. Přidáme smetanu, parmezán, osolíme a opepříme. Mícháme zvolna dohusta. |
4 | Těstoviny scedíme a vrátíme je do nádoby po vaření. Ihned je promícháme s míchanými vejci se smetanou. |
5 | Podáváme zdobené petrželkou. |