Rybí nákyp s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí nákyp s těstovinami
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36167 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
125 g | Špagety, Makarony |
500 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 209,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pepř černý celý, Špagety, Makarony, Treska aljašská, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí nákyp s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou a trochou oleje vaříme těstoviny 10 minut. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce, přidáme máslo, zakryjeme hrnec pokličkou a udržujeme teplé. |
2 | Do pánve dáme plátky ryb s petrželkou a pepřem a zalijeme vodou, aby byly ponořené. Uvedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut. Poté plátky vyndáme a tekutinu uschováme. Z plátků ryb oloupeme kůži a zbavíme je kostí. Pokrájíme je na kostky. |
3 | Těstoviny dáme do velké mísy a smícháme se žloutky, smetanou a muškátovým oříškem. Vmícháme kostky ryb, přidáme trochu uschované tekutiny. Vyšleháme z bílků sníh a vmícháme do směsi. |
4 | Zapékací nádobu vymažeme a naplníme ji směsí, nádobu zakryjeme a postavíme na trojnožku do velkého hrnce s vodou. Hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme nákyp v páře 90 minut, průběžně doplňujeme vodu. |
5 | Nákyp poté vyklopíme na mísu a ihned podáváme. |