Jednoduchý recept

Platýz po japonsku

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36168

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Olej sezamový
6 polévková lžíce Omáčka sójová
600 g Platýz - filety
2 polévková lžíce Víno bílé
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 875kJ
3% Sacharidy 10 g
7% Tuky 5 g
6% Sodík 124 mg
52% Bílkoviny 29 g

Platýz po japonsku postup přípravy receptu:

1

Opláchneme a osušíme filety, z obou stran do nich nařízneme několik zářezů.

2

V misce smícháme víno, sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, zázvor a česnek. Filety vložíme do marinády, obrátíme, aby se pokryly marinádou a dáme na 6 hodin do lednice. Občas je obrátíme. Připravené filety opékáme 10 minut na pánvi na oleji a jednou je obrátíme. Okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept