Platýz po japonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz po japonsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36168 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
6 polévková lžíce | Omáčka sójová |
600 g | Platýz - filety |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 581,0mg |
Vláknina | 440,5mg |
Vitamín A | 52,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Olej sezamový, Platýz - filety, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz po japonsku postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme a osušíme filety, z obou stran do nich nařízneme několik zářezů. |
2 | V misce smícháme víno, sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, zázvor a česnek. Filety vložíme do marinády, obrátíme, aby se pokryly marinádou a dáme na 6 hodin do lednice. Občas je obrátíme. Připravené filety opékáme 10 minut na pánvi na oleji a jednou je obrátíme. Okamžitě podáváme. |