Jednoduchý recept

Rizoto s chřestem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36169

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Estragon
200 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rýže předvařená (parboiled)
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Eidam uzený 45%
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
2 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 907 kcal
Kilojoule 3 794kJ
18% Sacharidy 65 g
219% Tuky 165 g
23% Sodík 464 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rizoto s chřestem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky a i se slupkami uvaříme v osolené vodě s 1lžičkou cukru. Chřest scedíme, vyvařené slupky vyhodíme a kousky chřestu necháme okapat.

2

Česnek utřeme, cibuli nasekáme na kousky a na olivovém oleji necháme zesklovatět. Na orestovanou cibuli s česnekem přisypeme rýži a krátce orestujeme, potom směs podlijeme vývarem z chřestu

3

a dusíme 8 minut. Potom přidáme kousky nakrájené mrkve, chřestu a ochutíme solí a pepřem a zalijeme zbytkem vývaru z chřestu. Dusíme dalších 5 minut, aby byla rýže hotová, ale nerozvařená.

4

Do rizota vmícháme petrželku, estragon, přidáme trochu vína a zjemníme smetanou a lžičkou másla. Nakonec horké rizoto posypeme sýrem, který nestrouháme, ale naškrabeme a posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept