Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 36170

Ingredience

100 g Cukr moučkový
250 g Džem višňový
6 g Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
20 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Rum
20 g Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 516kJ
20% Sacharidy 72 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 29 mg
11% Bílkoviny 6 g

Perník ke kávě postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, kypřící prášek, med, 1 vejce, cukr, skořici, mléko a rum.

2

Když máme vypracované těsto, dáme je na moukou vysypaný val, rozdělíme na dva díly, rozválíme, každý díl potřeme višňovým džemem, posypeme nasekanými ořechy, zavineme, dáme na máslem vymaštěný a rozšlehaným vejcem potřený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení je dobré sledovat, každá trouba peče jinak.

3

Upečený perník nakrájíme na úhledné porce.

Poznámka

Servírujeme studené, ozdobit můžeme šlehačkou a mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept