Perník ke kávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník ke kávě
Perník ke kávě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36170 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
250 g | Džem višňový |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rum |
20 g | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 159,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Ořechy vlašské, Rum, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem višňový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perník ke kávě postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, kypřící prášek, med, 1 vejce, cukr, skořici, mléko a rum. |
2 | Když máme vypracované těsto, dáme je na moukou vysypaný val, rozdělíme na dva díly, rozválíme, každý díl potřeme višňovým džemem, posypeme nasekanými ořechy, zavineme, dáme na máslem vymaštěný a rozšlehaným vejcem potřený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení je dobré sledovat, každá trouba peče jinak. |
3 | Upečený perník nakrájíme na úhledné porce. |
Poznámka
Servírujeme studené, ozdobit můžeme šlehačkou a mátou.